Online Girişim
Para Kazanma Sanatı

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Alma Şartları

0

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Alma Şartları

Profesyonellik hemen her alanda en önemli başarı şartlarından biri olarak gösterilmektedir. Günümüzde girişimci olmak isteyenler;

  • Piyasa şartlarını öğrenmek,
  • Rekabet ile nasıl başa çıkacaklarını bilmek,
  • İşin yasal süreçlerini anlamak için belli eğitimler almak zorundadır.

KOSGEB girişimcilik denince akla gelen ilk isimlerden biri olarak addedilmektedir. Siz de devlet destekli programlar sayesinde girişimci olarak piyasada yerinizi alabilirsiniz. Ancak bu belgenin temininden önce ne işe yaradığının net olarak anlanması gerekmektedir. Diğer türlü eğitimler gereksiz olarak addedilebilmektedir.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Ne İşe Yarar?

Piyasada herhangi bir alanda girişimci olmak isteyenler için inanılmaz imkanlar bulunmaktadır. İmkanlardan istifade edilebilmesi için ise girişimcilerin belli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca imkanlar sadece belli belgeleri olanlar açısından da kullanılabilir olarak tanımlanabilmektedir. KOSGEB girişimcilik belgesi de bunlardan biridir. Siz de açıklanacak olan eğitimleri alarak bu belgeye sahip olduktan sonra ihtiyaçlarınıza göre;

  • KOSGEB kredisi çekmeye,
  • Alternatif bakanlıkların hibe desteklerini almaya hak kazanabilirsiniz.

Girişimcilikte en büyük sıkıntılar genellikle yatırım eksikliklerinden ileri gelmektedir. Krediler ve hibe destekleri bu alandaki sorunların en basit çözüm önerilerinden biridir. Bu neden yüzünden girişimci olmak isteyenlerin muhakkak KOSGEB üzerinden girişimcilik belgelerini temin etmeleri gerekmektedir.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Alma Şartları Nedir?

KOSGEB üzerinden girişimcilik belgesi alma şartları aslında yerine getirilmesi çok zor olan maddelerden oluşmamaktadır. Bu alanda zaten ana amaç girişimcilerin rahat şekilde hareket etmelerini sağlamaktadır. Verilen nedenler yüzünden şartlar üç ana başlık etrafında toplanmıştır. Güncelliğini de korumakta olan belge alım şartları arasında;

  • Kişilerin 18 yaşını tamamlamış olmaları,
  • Daha önceki zamanlarda bu alanda bir eğitim almamış olmaları,
  • Yasa dışı suç örgütlerine üye olmamış olmaları bulunmaktadır.

Yaş şartında görüldüğü üzere bir alt sınır vardır. Ancak herhangi bir üst sınır konulmuş değildir. Yani belge alım eğitimlerine isteyen herkes başvuru yapabilmektedir. İkinci şart için yapılan açıklamalarda ise örgün olan eğitimler istisna olarak tutulmaktadır. Zira önceki dönemlerde örgün eğitim almış olanlar yeniden KOSGEB eğitim programlarına sorunsuz olarak başvuru iletebilmektedir.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Alma

Bireylerin KOSGEB üzerinden girişimcilik belgesi alabilmeleri için ilk olarak KOSGEB girişimcilik eğitimi almaları gerekmektedir. Yoksa bu tür belgeler direkt başvuru ve ödeme üzerinden temin edilememektedir. Zaten eğitimler girişimcilerin sağlam adımlar atarak sektöre giriş yapması açısından verilmektedir. Diğer türlü bahsedildiği üzere ödemelerini yapanlar sertifikalara sahip olmuş olacaktır.

Belge teminlerinde belli eğitimlere katılım sağlamak zorunludur. Bireyler çalıştıkları için bu tür belgeleri almak için eğitime gitmeye pozitif olarak yaklaşmamaktadır. Ancak artık KOSGEB bu soruna da çözüm bulmuştur. Siz de başvurularınızda olduğu gibi eğitimlerinizde de online olan yöntemleri tercih edebilirsiniz. KOSGEB online girişimcilik eğitimi sayesinde internet aracılığı ile aynı eğitimler temin edilmiş olacaktır.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Başvuru

Bireylerin KOSGEB girişimcilik belgesi başvurusu için açıklayacak olduğumuz adımları sıralı bir şekilde atmaları gerekmektedir. Adımlar kolaylık olması açısından maddeler halinde anlatılacaktır. Belgeye sahip olmak isteyenlerin;

  • KOSGEB resmi internet sitesine girmeleri,
  • Sitenin sağ üst kısmında bulunan giriş bölümüne tıklamaları,
  • Gelen penceredeki e-devlet sistem girişlerini gerçekleştirmeleri,
  • Açılan yeni alandan alınmak istenen eğitimleri işaretlemeleri gerekmektedir.

Bu aşamaların başarılı bir şekilde atlanmasının hemen ardından “eğitime başla” bölümü tıklanmalıdır. Eğitime başlanmasından sonra ise belge alımında önem arz eden detaylar kendini gösterecektir. Bu neden yüzünden ikinci kısmın bir alt başlıkta değerlendirilmesi daha uygun bulunmuştur.
Girişimcilik Fikirleri Öğrenciler İçin 2021

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?

Kişilerin KOSGEB online girişimcilik belgesi almak istemleri halinde üst kısımda verilen aşamaların tamamını yerine getirmeleri gerekmektedir. Eğitime başlama adımından sonra ekranlara alınan eğitime göre değişim gösteren sayıda videolar gelmektedir. Her video alanında uzman olan kişiler tarafından hazırlandığı için iş esnasında önemli olan noktalar bir anda öğrenilmiş olunacaktır.

Belge almak isteyenlerin videoları dikkatli bir şekilde izlemeleri önerilmektedir. Videoların tamamının sıralı şekilde izlenmesi bu yüzden önemlidir. Videolar izlendikçe izleme onayına basılması da akıllardan çıkmamalıdır. Tüm videoların tamamlanmasının ardından sıra test aşamasına gelmektedir. Zira videoları izlemek girişimcilik belgesi almak için yeterli değildir. Yayımlanmış olan testten başarılı neticeler alanlar için sıra sertifika sürecine gelmektedir.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Sorgulama

KOSGEB üzerinden girişimcilik belgesi sorgulama işlemleri eğitimlerde olduğu gibi e-devlet destekli olarak devam etmektedir. Aynı sistemin sertifika bölümünden istenen her an sorgulama gerçekleştirilebilmektedir. Genel manada sertifikalar kişilere özel olarak hazırlanmasına karşın bile bireyleri çok bekletmemektedir.

Sorgulama ekranında sertifika görülmemesi durumunda henüz sertifikanın hazırlanmadığına yönelik tahminlerde bulunmak hatalı olmayacaktır. Sertifika görülüyor ise zaman kaybetmeden çıktısının alınması önerilmektedir. Çıktısı alınan sertifikaların herhangi bir kuruma ya da müdürlüğe gidilerek onaylatılmasına da lüzum bulunmamaktadır. Çünkü sertifikaların tamamı gerekli olan onay, mühür ya da imza gibi işlemlerin tamamlanmasından sonra yayımlanmaktadır. Böylelikle sertifika sahipleri girişimcilik işlemleri için belgelerini anında kullanmaya başlayabilmektedir.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Süresi

KOSGEB girişimcilik belgesi geçerlilik süresi bulunmayan belgeler arasında bulunmamaktadır. Bu alanda resmi birimler tarafından;

  • Yüz yüze eğitimde
  • Online eğitimde farklı kıstaslar öne sürülmüştür.

Geçmiş zamanlarda eğitimlerin tamamı yüz yüze olacak şekilde verilmiştir. Alınan bilgilere göre bu tür eğitimler ile sertifika sahibi olmuş olanlar 24 ay içerisinde belgelerini kullanmak zorundadır. Belge alımından sonraki 24 ay içinde kullanılmayan sertifikaların geçerliliği de kalmayacaktır.

Teknolojinin ilerlemesinden sonra özellikle de salgının yaygınlaşması ile birlikte online eğitimlere olan talepler maksimumlara ulaşmıştır. Bu eğitimlerden sonra alınan sertifikalarda herhangi bir fark bulunmamaktadır. Ancak resmi birimler henüz online sertifikaların geçerlilik süresi hakkında bir açıklama yapmış da değildir.


Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.